Liefhebbers,

Vrijdag 10 februari, trappen we het 36ste Wielerspel af, weer als vanouds op de tweede vrijdag van februari! Zoals de laatste jaren, meestal, gebruikelijk vindt de bijeenkomst plaats in het paviljoen van cricketclub VRA, Nieuwe Kalfjeslaan 21B, 1182 AA Amstelveen.
Aanvang 19.30 uur stipt.

Het clubhuis is het makkelijkst bereikbaar vanaf de hoek Amstelveense-/Amsterdamseweg - (Nieuwe) Kalfjeslaan op de grens van Amsterdam en Amstelveen. Zowel lopend - hier bevinden zich de dichtstbijzijnde bushaltes; de Connexxionlijnen 347, 357  (van Amsterdam Elandsgracht), de nachtbussen N47 & N57 (van Amsterdam Centraal) allen via metrostation Amstelveenseweg naar Amstelveen Busstation en de lijnen  348 en 358 die Station Amsterdam-Zuid met Amstelveen Busstation verbinden halteren hier 24/7 - als op de fiets; vertrek in westelijke richting, neem de derde afslag links (een fietspad), op de T-splitsing aan het eind hiervan naar rechts, de ingang van het terrein van VRA vindt u 50 m verder aan de rechterhand. (Routebeschrijving.) Sinds de uitbreiding van het clubhuis is ook vaak de achteringang, alwaar u 75 m vr de T-splitsing langskomt vaak geopend.
Met de auto volgt u de Nieuwe Kalfjeslaan in westelijke richting tot het parkeerterrein (Pinok/VRA) aan het eind
, zie hier, vanwaar u zo'n 300 m gaans van uw bestemming bent. (Parkeren is onbelast.)

Ten opzichte van vorig seizoen heeft de UCI een aantal wijzigingen doorgevoerd die ook op ons spel van invloed zijn: Vanaf dit jaar tellen voor de World Rankingploegenstand de beste 20 renners van een ploeg mee. Tevens is de (punten)beloning van de grote wedstrijden opgehoogd. In ons spel was sowieso al meer waardering voor de grotere koersen. Wel komt er een extra categorie voor de vijf monumenten, die wat meer gaan opleveren dan de andere WorldTourwedstrijden. Hogere beloning ook voor de etappewinnaars in de grote ronden maar minder tot niets voor de leiderstruien in alle rondes. De WK's en de eindstand van de grote ronden worden hoger gewaardeerd, daarentegen levert etappewinst in niet-WorldTourkoersen niets meer op. Nieuw zijn dit jaar de wedstrijd om het wereldkampioenschap gravel en wedstrijden van de UCI Gravel World Series en de wereldbekerwedstrijden in de crosscountry marathon bij het mountainbiken. Het koppelkoersklassement - wegens gebrek aan zesdaagses - is van de lijst van beloningen afgevoerd.
Het resultaat is ongeveer budgetneutraal, het inschrijfgeld voor komend seizoen blijft dan ook gelijk.
Ploegen mogen met ingang van dit seizoen, in lijn met de WorldTourploegen in het echte peloton, 30 renners (inclusief de nulrenner) tellen. 
Zie voor de details het reglement, het prijzenschema en de verdeling van de jackpot.

Wij volgen zoals altijd de uitslagen en standen zoals die door de UCI op hun site worden gepubliceerd, k als die niet in overeenstemming zijn met de UCI-reglementen!

Hieronder treft u tevens een link aan naar de rennerslijst zoals die op de biedavond gehanteerd zal worden. Er alleen op renners geboden worden - onder vermelding van het rangnummer - die in deze lijst opgenomen zijn. De lijst is dit jaar wat minder uitputtend dan voorheen; de UCI publiceert helaas geen downloadbare renners- en ploegengegevens meer op haar site ... Tot een week voor de biedavond, dus tot vrijdagavond 3 februari 2023, 19:30 uur, kunt u ook zelf nog renners aanmelden die nog niet op de lijst staan. Deze zullen worden toegevoegd. De definitieve lijst zal niet later dan 24 uur voor de komende ploegleidersbijeenkomst gepubliceerd zal worden.

Verzoeke het voorlopig inschrijfgeld voor komend seizoen van  222,- over te maken op NL24INGB0005405786 t.n.v. WV Wielerspel te Amsterdam. Bij contante betaling op de biedavond zijn administratiekosten   10,-. verschuldigd.
In het voorlopig inschrijfgeld zijn uw consumpties op de ploegleidersbijeenkomst en onze waardering voor de diensten van VRA verrekend.
Het prijzengeld van het afgelopen seizoen wordt, na ontvangst van alle inschrijfgelden, bancair uitgekeerd.